Translate

duminică, 16 decembrie 2012

Medalie de argint obtinuta de un fost elev al scolii



Şase medalii de argint la a IX-a Olimpiadă Internaţională de Ştiinţe pentru juniori



        Elevii români participanţi la a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru juniori, desfăşurată în perioada 30 noiembrie - 10 decembrie 2012, la Teheran, au obţinut şase medalii de argint. Practic, toţii componenţii lotului au reuşit performanţa de a intra în posesia unui premiu, palmaresul din acest an fiind superior celui precedent. În 2011, în Africa de Sud, olimpicii români au cucerit două medalii de argint şi patru de bronz.
           Printre autorii acestei notabile performanţe se afla şi Adrian Mihai Radu, fost elev al Şcolii Gimnaziale "Constantin Săvoiu", în prezent elev la  Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu.
Calificarea pentru participarea la acest concurs a început în clasa a VIII-a. Îl felicităm călduros şi pe el şi pe actualii profesori, dar nu trebuie să uităm de foştii profesori din clasele V-VIII, cei care l-au îndrumat spre acest concurs: prof. bilogie, Negrea Nicoleta, prof. chimie-fizică, Pătrăşcoiu Ana-Maria, prof. diriginte, Bărboi Violeta, prof. lb. engleză, Predescu Corina. 
          Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ în care elevii susţin trei probe (două teoretice individuale şi una practică, pe echipe, formate din 3 membri) la trei discipline (chimie, biologie şi fizică). La ediţia din acest an au fost prezenţi 165 de elevi din 35 de ţări.








Niciun comentariu: