Translate

duminică, 2 decembrie 2012

SAPTAMANA LEGUMELOR SI A FRUCTELOR DONATE



SCOALA GIMNAZIALA „CONSTANTIN SAVOIU”
ANUL SCOLAR 2012-2013

RAPORT DE ACTIVITATE

Scoala Gimnaziala „Constantin Savoiu” din Targu Jiu a participat la campania de colectare denumită „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”, din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC), derulată în perioada 12 – 15 noiembrie, dorindu-se sensibilizarea elevilor şi profesorilor din cadrul institutiei de invatamant cu privire la situaţia dificilă în care se află copiii afectaţi de lipsa alimentelor. Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Targu Jiu a fost partener în această acţiune, în care s-au implicat elevi şi profesori.

Persoane implicate in desfasurarea activitatii:
·        DIRECTORII UNITATII SCOLARE: prof. Violeta Dulubei si Ileana Roventa-Micu
·        COORDONATOR DE PROGRAME ŞI PROIECTE EDUCATIVE, prof. Cornelia Popescu
·        COORDONATOR  S.N.A.C., prof. Florentina Briceag
·        ECHIPA S.N.A.C.: prof. Angela Stroe, prof. Natalia Chiriac, prof. Ionela Pasek, prof. Cornelia Popescu, prof. Elena Zavada, prof. Mirela Stiuca, prof. inv. primar Cornelia Catrinescu, inv. Avramescu Gabriela, inv. Maria Elena
·        CADRELE DIDACTICE VOLUNTARE: dirigintii claselor a V-a si a VI-a (Angela Stroe, Marinela Mihaila, Violeta Barboi, Cornelia Popescu, Adela Malaescu, Georgeta Dobre-Citu, Rodica Pera, Simona Stoicoiu, Valentin Cirstoiu, Gabriela Ivanescu, Nicoleta Negrea)
·        ELEVII VOLUNTARI ai claselor a V-a si a VI-a.
                                                                                                   
Activitatea a debutat cu formarea echipei de coordonatori şi identificarea instituţiei sociale beneficiară a acţiunii, urmând crearea echipei de voluntari şi a echipei de lucru. În perioada 14 – 16 noiembrie, s-a efectuat colectarea fructelor şi a legumelor în paralel cu promovarea campaniei la nivelul unităţii prin intermediul elevilor voluntari iar fructele şi legumele colectate au fost distribuite în data de 16 noiembrie, Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva din Targu Jiu, instituţie care se ocupă de supravegherea copiilor cu dezabilităţi moderate şi severe, de educare şi instruire cu scopul integrării în societate.
S-a reuşit colectarea a peste 20 de kg de legume şi 20 de kg de fructe. Un număr de 10 elevi voluntari s-au implicat activ în promovarea campaniei. Activitatea a urmărit consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea. Toţi elevii s-au declarat încântaţi de această campanie socială şi în special de ceea ce presupune activitatea de voluntariat”.










Niciun comentariu: